VIBRATIA SUFLETULUI

In triburile indienilor americani Navajo exista o traditie  care le permitea tuturor membrilor tribului sa poata ajuta oricare membru al comunitatii atunci cand acel membru savarsea o “greseala”.

Aceasta traditie spune ca atunci cand o femeie ramanea insarcinata, ea se retragea din cadrul tribului luand cu ea toate femeile din acea comunitate. Pe toata perioada pana se nastea copilul toate femeile stateau impreuna si unicul lor scop era sa auda vibratia sufletului celui ce urmeaza sa se nasca.

In momentul cand una dintre femei auzea acea vibratie ea emitea cu ajutorul vocii acel sunetul, pentru ca el sa poata fi auzit si invatat de catre toate femeile care erau impreuna. Din acel moment si pana se nastea viitoarea fiinta, in fiecare zi toate femeile cantau acea vibratie pentru a fi auzita si de catre copil.

Dupa nastere femeile reveneau in trib si adunau toti barbatii pentru a auzi si invata si ei acea vibratie a celui ce s-a nascut. Atunci cand in timpul vietii un membru al tribului incalca o lege divina toti stiau ca acel sufletul s-a departat de el insusi si aceasta descentrare a facut ca el sa “greseasca”.

In acel moment avea loc un ritual de aducere in centru a sufletului. Tot tribul se aduna intr-un mare cerc in mijlocul careia se gasea cel ce s-a departat de centru. Singura actiune pe care o faceau membrii tribului era sa inceapa sa incanteze vibratia acelui suflet, pana el revenea din nou in centru.

Cand am citit prima data toate cate ti le-am spus mi s-a facut “pielea de gaina” cum se spune, pentru ca mi-am dat seama de marele adevar spiritual pe care amerindienii il stiau foarte bine: “cand nu esti in centru nu ai nici o sansa sa fii in echilibru”.

Daca atunci cand apare o problema in cuplu ne-am cunoaste  vibratia sufletului nostru si in acele momente am intona-o, sunt convins ca orice conflict s-ar stinge instant.

Am inceput de curand sa-mi caut vibratia sufletului incepand sa cant la un fluier nativ american.

 

Cu multa iubire

Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *