PIXUL si RELATIA DE CUPLU!

Revin dupa o perioada destul de lunga de timp, tacerea in care am simtit sa intru fiindu-mi necesara pentru a intelege ce trebuie facut pentru a depasi framantarile cu care m-am confruntat.

Ce m-a facut sa deslusesc problemele cu care ma confruntam a fost principiul “PIXULUI” asa cum a fost denumit de un invatator spiritual si pe care am sa-l enunt in acest articol.
Asa ca am sa declar deschis “Sezonul 2 Atlasul Iubirii”.
La prima vedere nu pare a avea nici o legatura un pix cu relatia de cuplu. Si totusi!…haide sa vedem daca putem gasi o legatura intre cele doua notiuni. Aceasta ne va permite sa putem aborda din cu totul alt punct de vedere tot ce ni se petrece intr-o relatie de cuplu.
Daca cineva iti arata un pix si te intreaba ce este acest obiect, sunt convins ca raspunsul din partea ta va veni promt…UN PIX.
Daca acelasi pix este aratat unui copil de 2 ani. Ce crezi ca va zice copilul despre obietul pe care il vede? Va zice ca in sfarsit are si el un obiect cu care sa se joace.
Acelasi pix este aratat unui caine. Ce va spune cainele vazand un pix? Ce os bun de ros!!!
Deci trei fiinte vad acelasi obiect si fiecare are parerea lui in legatura cu ce vede. Ce este atunci un pix?:
– un pix
– un obiect de joaca
– un os de ros
Din acest exemplu se vede foarte clar si putem spune ca perceptia noastra in legatura cu ce vedem este data de “schema noastra mentala” in legatura cu ce vedem. Descoperind acest adevar inlocuieste pixul cu “relatia de cuplu”. Vei avea mari surprize sa constati ca ceea ce crezi tu ca este o relatie de cuplu nu se potriveste cu ceea ce crede partenerul sau partenera ta despre acelasi lucru.
Mergi mai departe cu a inlocui pixul cu “o problema care apare in relatie de cuplu”. Deasemenea vei constata cu uimire ca problema se vede total diferit din cele doua parti care se confrunta cu acea problema. Fiecare vede problema din prisma schemei sale mentale in legatura cu ce se confrunta. Daca ai face un pas lateral sa observi cum se vede si din alt punct de vedere, problema s-ar rezolva cu mai mare usurinta.
Datorita acestei cramponari a noastre in schema mentala proprie, de foarte multe ori nu reusim sa vedem nici o rezolvare. Ce facem atunci? O actiune foarte simpla!… Spunem la revedere persoanei cu care suntem in relatie. Schema noastra mentala a fost salvata si suntem fericiti. Putem merge mai departe!
Si mergem mai departe, intram intr-o alta relatie cu aceleasi scheme mentale. Dorim sa avem alte rezultate fara ca in noi sa se schimbe ceva. Acest lucru nu este cu putinta. Ce se va intampla atunci?…Foarte simplu de intuit! Se va intampla ceea ce sa intamplat si prima data. La aceleasi scheme mentale aceleasi rezultate.
In concluzie, o atitudine care ne va fi de folos in viata este aceea sa vedem mereu ca orice problema cu care ne confruntam intr-o relatie de cuplu se va rezolva mult mai usor daca o privim si din punctul de vedere al partenerului sau a partenerei cu care suntem in acea relatie. 
Cu multa iubire!
Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *