A DA SI A PRIMI

Zilele acestea stateam de vorba cu o prietena care fusese la medic sa-si faca niste investigatii anuale de sanatate.

In timpul discutiei mi-a spus ca este putin ingrijorata, pentru ca medicul privind radiografia facuta la plamani a vazut ceva in neregula la plamanul stang. Pentru a se lamuri mai bine i-a recomandat sa faca un CT (Computer Tomograf).

Am intrebat-o atunci daca isi explica de ce au aparut unele probleme la plamanul stang si nu au aparut probleme si la plamanul drept. Raspunsul ei a fost ca nu isi explica deloc aceste posibile probleme numai la plamanul stang. Am inceput sa discut cu ea unele aspecte ale cauzelor subtile ale afectiunilor de sanatate. I-am explicat ca afectiunile sunt strict legate de atitudinele pe care le avem in viata noastra de toate zilele.

In cazul particular al discutiei era vorba despre plamani si in special de plamanul stang. I-am spus ca plamanii sunt sub directa “ascultare” a centrului de forta al inimii numit “Anahata“. Acest centru de forta al iubirii Anahata, are doua aspecte si anume: un aspect emisiv, care tine de a oferi iubire si un aspect receptiv, care tine de a primi iubire. In cazul plamanilor unde exista un plaman drept si unul stang, partea emisiva tine de plamanul drept, iar partea stanga tine de aspectul receptiv.

Aud o replica a ta, ca nu pot aparea probleme pe partea de “a primi iubire”. Toti dorim sa primim iubire si nu exista oameni care sa nu poata primi iubire. Sa stii ca nu este chiar asa, adica pot aparea mari probleme pe partea de a primi, atunci cand o persoamna are sau a avut mari traume legate de IUBIRE.

Deci posibilele afectiuni ale plamanului stang sunt legate de a primi iubire, sau simplu, de a primi. I-am explicat atunci prietenei mele ca am observat la ea o anumita reticenta cand doream sa ii ofer ceva. Avea atitudinea de a se eschiva de la a primi ceea ce doream sa-i ofer. Replica ei era ca “nu trebuie”, ca “nu poate sa primeasca”. Am intrebat-o de ce nu poate sa primeasca sau primeste cu dificultate. Raspunsul ei a fost ca a avut o experienta negativa cu sotul ei care a marcat-o si atunci a gasit aceasta modalitate de a se proteja pentru a nu mai fi ranita.

I-am spus atunci ca ceea ce a facut nu este tocmai ce trebuia sa faca, ca drept dovada a inceput sa se vada pe corpul fizic rezultatul acestei atitudini. Pentru ca plamanul stang sa se refaca si sa inceapa sa functioneze corect, trebuie sa invete sa primeasca.

Mi-a replicat atunci ca ii este destul de greu sa faca asta pentru ca educatia ei (si nu numai a ei, n.a.) este sa dea si nu sa primeasca. I-au spus ca este total gresit sa aiba acest mod de a gandi. Trebuie sa primesti sau sa-ti oferi singura ceea ce ai nevoie, pentru ca atunci cand nu o faci legea lui “A DA SI A PRIMI” sufera un dezechilibru si asta mai devreme sau mai tarziu va creea probleme de sanatate.

Ai grija sa nu strici echilibru intre “A DA SI A PRIMI”.

Ai avut vreodata probleme cu a primi?

Cu iubire

Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *