DE CE TE-AI MARITAT?

De nenumarate ori, cand aud povestile a multor femei, povesti care sunt triste si in care apare un mare regret ca s-au maritat, am pus mereu urmatoarea intrebare:
– De ce te-ai maritat?
– Cum de ce?…Ca sa fiu in randul lumii!

Acest „in randul lumii”, vine cu un pret foarte mare pe trebuie sa-l platim.
Pretul se numeste NEFERICIRE.

– De ce?…Pai foarte simplu!

In momentul cand ne hotaram sa facem acest pas si sa ne casatorim, ar trebuie sa nu-l facem ca sa fim „in randul lumii” ci ar trebui sa stim ce ne asteapta dupa aceea.

Stim noi aceasta?…evident ca NU!
Stim noi ce inseamna sa traim alaturi de o persoana 10, 20, 30, 50, 70 de ani?…evident ca NU!

Se pune intrebarea:
De unde sa stim?…nimeni nu ne spune!
Parintii rareori ne dau sfaturi in aceasta directie, pentru ca nu stiu si nu stiu pentru ca nici lor nu li s-a spus aproape nimic. Au facut si ei acest pas ca sa fie „in randul lumii” si apoi ori au divortat ori s-au „descurcat”.

Poate scoala ar trebui sa ne spuna ceva legat de acest subiect?…ha, ha, ha…buna gluma nu?

Deci nimeni nu ne spune nimic si vrem ca o casnicie sa mearga foarte bine. Asa ceva nu este cu putinta. Cei care au reusit totusi, au avut cunoastere despre un mare secret. Acest secret se numeste VALOARE.

Adica, nu poti avea o relatie de cuplu fericita daca ea nu se bazeaza pe valori comune pe care cei doi ar trebui sa le aiba. Acesta este marele secret si pe care nu-l stie multa lume.

Majoritatea intemeiaza o relatie de cuplu pe „fluturasii din stomac”. Desigur ca este un aspect destul de important, dar nu este deloc suficient ca relatia sa functioneze bine. Probabil ca ai avut cel putin o relatie in care „fluturasii din stomac” nu au fost indeajuns ca sa-ti gasesti fericirea intr-o relatie de cuplu.

Deci dupa ce treci de perioada fluturasilor, revino pe pamant si vezi ce valori te unesc tine de acealalta persoana. Pentru aceasta ar trebui ca tu sa ai valori puternice si acestea sa le impartasesti cu cealalta persoana. Si deasemenea sa fii si tu informata de valorile celuilalt.

Desigur sunt multe de spus.

Daca doresti sa afli mai multe, am creat un Mini Curs GRATUIT, care are la baza experienta mea de 40 de ani intr-o relatie de cuplu. Acolo spun mai multe despre importanta valorilor si impartasirea lor de catre cei doi care doresc sa aiba o relatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *