ATASAMENTUL

Acesta este o energie emotionala care ne face sa credem ca nu mai putem trai sau nu mai putem fi fericiti decat cu o anumita persoana, un anumit obiect sau o anumita situatie de viata. Cu alte cuvinte este o proiectie mentala pe care o facem crezind ca in acest fel noi putem fi fericiti.

Atasamentul are o mare legatura cu “visul”, adica cu ceea ce nu este real si din acest motiv singura finalitate a mentinerii atasamentului este “SUFERINTA”.

Putem avea mai multe feluri de atasament si anume:

  • Atasamentul fizic, adica fata de corpul nostru fizic sau despre corpul fizic al altei persoane. Acesta este un atasamene simti foarte puternic deoarece avem anumite standarde de cum trebuie sa aratam noi sau alta persoana. Nu este rau sa ai standarde, dar ceea ce este rau este faptul ca aceste standarde de obicei nu ti le faci singur ci ele iti sunt induse de catre altcineva care nu are interes ca tu sa te simti bine in pielea ta, ci are interes ca de pe urma ta sa castige bani. Asa a luat nastere moda. Moda creaza standarde care nu tin de tine. Pe moda nu o intereseaza ca tu sa te simti bine “in pielea ta” cum se spune. Pe moda o intereseaza banii tai si atat. Construieste-ti singur standarde in care sa fii bine cu tine. Ele pot fi in trend cu moda sau nu.
  • Atasamentul mental, este acel tip de atasamnet in care o idee se “lipeste” de tine ca timbrul de scrisoare. Si acest tip de atasament produce multa suferinta daca acea idee este indusa de catre altcineva si nu vine din propria convingere. Exemplul clasic este atasamentul fata de ideile emanate de catre un partid politic si stim foarte bine ce poate sa declanseze un astfel de atasament. In aceeasi categorie intra si fanatismul religios.
  • Atasamentul spiritual, cred ca este cea mai inalta forma de atasament si ea se refera la a fi convinsi ca o anumita practica spirituala este solutia pentru transformarea spirituala.

Asa cum spuneam atasamentul creeaza suferinta. Ca sa putem evita suferinta atunci va trebui sa incepem sa practicam non-atasamentul sau cum se mai spune “detasarea”. Atentie mare sa nu confundam detasarea cu indiferenta sau nesimtirea. Foarte multi oameni fac aceasta confuzie.

Indiferenta, inseamna sa treci pe langa cineva care are nevoie de un ajutor iar tu nu oferi acel ajutor pentru ca practici non-atasamentul.

Nesimtirea, inseamna ca cineva iti solicita ajutorul iar tu nu il oferi pentru ca esti detasat.

Erori grave care vor avea consecinte nefaste asupra vietii tale. Nu te va duce la a fi o persoana detasata, ba mai mult iti vor amplifica si mai mult atasamentul, adica iti vor amplifica atasamentul fata de non-atasament. Adica, ca sa fiu foarte clar te vei mentine intr-un atasament de tip mental.

Cu multa iubire

Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *