VIATA E UN JOC!

12th29Asa am fost educat sa cred ca viata este o lupta, in care unii inving si altii sunt invinsi. Nu am acceptat niciodata aceasta varianta.

 

Bunul meu simt mi-a spus ca in jurul acestei vederi gresite, scurta mea sedere pe pamint se poate transformata intr-un infern, in loc sa fie un paradis. .

 

De multe ori  mi-am dat seama ca nu am trait la cotele maxime aceasta viata si nu as vrea sa regret nimic atunci cind va veni ceasul  in care voi parasi scena care mi-a fost pusa la dispoziti de catre Univers pentru a ma putea juca.

 

Un mare intelept spunea:

” Traieste-ti fiecare clipa, ca si cum ea ar fi ultima clipa din viata ta!”

 

Din experienta de pana acum am constatat ca am putut sa traiesc clipa, doar atunci cand am avut atitudinea de a ma juca.

Tu te joci, sau preferi varianta „Viata e o lupta?”.

 

 

adi

 

 Adrian Mititelu

3 comentarii la „VIATA E UN JOC!

 1. :)Pana acum cativa ani, viata mi-a fost o lupta. Cind am inteles ca de fapt tmpul trece in defavoarea mea, am inceput sa dau mai multa atentie la tot ce ma inconjoara, sa vad anotimpurile si sa ma bucur de ele, sa vad oamenii cu alti ochi si sa ma bucur de ei. Am avut marele noroc sa cunosc niste oameni deosebiti care emana pur si simplu iubire.
  Cu 25 – 26 ani in urma, cineva mi-a spus ca lumea nu gandeste cum gandesc eu iar oamenii nu sunt asa cum ii vad eu………La inceput nu am crezut acest lucru, apoi, incet incet, am dind crezare persoanei respective, am inceput sa vad ca intr-un fel avea dreptate. Dar de ce? Pentru ca privea in mare masura defectele in loc sa priveasca calitatile.
  Pot sa spun ca m-am intors in timp dar a trebuit sa fac eforturi mari ca sa schimb din nou, unghiul de a privi lucrurile.
  Am sa inchei cu un citat
  „Iubirea este viata. Si daca iti lipseste iubirea, iti lipseste viata.” – Leo Buscaglia;
  Parafrazand cele de mai sus, „Atlasul iubirii poate deveni atlasul vietii”
  Cu drag,

 2. Ma bucur mult Geta, ca acum privesti viata ca un joc. Este atitudinea cea mai inteleapta pe care putea sa o avem fata de viata.

  Si eu cred ca ATLASUL IUBIRII poate deveni atlasul vietii. Totul depinde de noi, de atitudinea pe care o vom avea fata de tot ce ne inconjoara.

 3. Pentru mine, realizarea faptului ca pot alege cum anume ma raportez la viata, luptand sau jucandu-ma, a fost o revelatie. Pretextul l-a constituit cartea lui Florence Scovel Shin intitulata „Jocul vietii- Cuvantul este bagheta ta magica” – vol.I care in primul capitol „Jocul” incepe spunand „Cei mai multi oameni considera viata o lupta, dar nu este o lupta, este un joc”. Atat am citit….am inchis cartea si intreaga mea fiinta s-a resetat brusc! Wow! Asa se simte o revelatie…. Mintea a tacut, respiratia a devenit adanca si calma, totul fremata…Asa am luat, in mod constient, una dintre cele mai importante decizii ale vietii mele: sa consider viata UN JOC…si nimic nu a mai fost la fel…Muschii s-au relaxat, un zambet a incoltit de-at
  unci pe chipul meu si privirea exprima constant acest lucru: viata este un JOC…si ma bucur de el…zi de zi, in prezenta fiecarui jucator pe care Viata, ca „arbitru”, mi-l aduce in echipa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *