UN SFARSIT ESTE UN NOU INCEPUT!

Shanghai, April 2013In epoca medievala, atunci cand murea un rege era intronat imediat noul rege.

 

Anuntul catre multime,… de deces al vechiului rege era facut simultan cu anuntul intronarii noului rege.

 

 

Atunci multimea striga:

A murit regele, traiasca regele!

 

 

Noi stim instinctiv ca viata merge inainte si un sfarsit este un nou inceput.

Si daca stim cu totii acest adevar:

 

DE CE SUFERIM CAND SE INCHEIE O RELATIE?

 

DE CE NE ARUNCAM UNUL ALTUIA VORBE PE CARE MAI TARZIU S-AR PUTEA SA LE REGRETAM?

 

DE CE NU NE BUCURAM, PENTRU PERIOADA CARE AM PETRECUT-O IMPREUNA?

 

DE CE NU MULTUMIM CELUILALT,  PENTRU CLIPELE MINUNATE PE CARE NI LE-A DARUIT?

 

DE CE NU MULTUMIM  PLINI DE UMILINTA,  CELUI CARE A STAT LANGA NOI, CA A AVUT RABDAREA NECESARA SA STEA LANGA NOI, ATAT TIMP CAT A STAT?

 

DE CE NU AVEM ATITUDINEA CELUI DIN FOTOGRAFIE?

 

 

De ce?,…De ce?,…De ce?

 

 

 

 

adi

 

 

 

 

 

 

 

Adrian Mititelu

2 comentarii la „UN SFARSIT ESTE UN NOU INCEPUT!

 1. Eu cred ca fiecare om, daruieste ce poate el mai bine si are el mai bun, la momentul respectiv in acea relatie. Daruieste o parte din sufletul sau pentru persoana cealalta iar cand relatia se „rupe” fiacare are impresia ca a pierdut o parte din el (suflet). Pierderea creeaza suferinta, iar suferinta duce la vorbe grele (reprosuri).
  Se spune ca speranta moare ultima. Datorita ei, oamenii in general asteapta schimbarea persoanei pe care o iubesc pana in ultima clipa, acumulind frustrari si atunci sigur ca nu-si mai pot aminti decat perioadele triste si sumbre din relatia pe care au avut-o. Cine stie ca singura persoana pe care o pot scimba este propria persoana, nu va avea asteptari de la persoana iubita si la o eventuala despartire va putea spue „Multumesc pentru ca existi si ca am fost impreuna” 🙂
  Mai de mult am primit un mail in care scria ceva de genul: daca omul, ar avea toate calitatile unui caine, ar sti ce este iubirea. Asa cum cu totii stim, un caine iubeste neconditionat si are multe alte calitati.
  Majoritatea oamenilor nu stiu ca iubirea inseamna libertate nu egoism, daruire nu conditionare, armonie, inceredere si sinceritate. Cand vom sti cu adevarat ce este iubirea, vom fi ca cel din poza 🙂
  Mi-a venit in minte un citat din Biblie „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Daca-l analizezi, iti dai seama ca respectand principiul acesta, vei ajunge sa multumesti persoanei/lor care au facut parte din viata ta.
  PS. Daca afli raspunsul, te rog sa mi-l spui si mie

  Cu drag!

 2. Geta,

  Eu cred ca nu putem avea starea celui din fotografie pentru ca avem foarte multe setari gresite atunci cand apare un sfarsit. Am sa-mi spun parerea despre cateva dintre ele:

  – In primul rand cred ca nu exista sfarsit intr-o relatie si ca sa intelegi mai bine am sa ma explic. Am fost invatati ca numai ceea ce se vede exista, aspect care este total eronat. Datorita acestei setari nu putem vedea si „dincolo” de ce se vede. Suntem impreuna cu cineva pentru ca avem ceva de „rezolvat” in noi insine si acea persoana ne arata cel mai bine care este problema noastra la acel moment. Daca nu putem rezolva acum aceea problema, ea va apare intr-o alta circumstanta si pana la urma tot va trebui sa rezolvam problema „ca sa trecem clasa”.

  – Am fost invatati ca daca incepem sa relationam cu cineva, acea relatie trebuie sa fie pentru toata viata. Nu cred ca este asa. Atunci cand ne invatam lectia pe care o avem si pe care o primim prin intermediul cuiva, atunci relatia va trebui sa ia sfarsit si sa inceapa o alta relatie in care invatam alte lectii.

  – Viata este un joc, asa cum am scris intr-un alt articol. Cand avem aceasta atitudine fata de viata ne dam seama ca viata este foarte frumoasa cand ne jucam in mai multi.

  – Viata este ca o piesa de teatru, pe care o jucam de cand ne nastem si pana cand parasim scena vietii. Intr-o piesa de teatru actorii intra in scena alaturi de noi isi spun replica pe care o au de spus fata de noi si apoi parasesc scena. Mai tarziu pot intra din nou in scena, isi spun din nou replica apoi iar parasesc scena si din nou intra cu o noua replica si asa pana ce piesa ia sfarsit. Suntem actori pe scena vietii si putem face din viata noastra o capodopera sau un kitsch.
  Totul depinde de noi. Trebuie sa ne invam rolul si sa-l jucam cu mult profesionalism, numai asa putem accede la statutul de „artist” desavarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *