STII CARE ESTE VALOAREA TA?

Este trecut de miezul noptii si totusi somnul intarzie sa vina. Ceva din interiorul meu imi spune sa mai stau pe net,  pentru ca am sa gasesc ceva deosebit.

 

Citesc mesajele de pe facebook,  dau confirm unui prieten nou,  ma uit la paginile celor care m-au confirmat ca prieten,  dau like la ce mi-a placut si totusi nimic din ce sufletul meu mi-a spus ca voi gasi nu se arata inca.

 

Deja este ora unu noaptea si nu am gasit nimic. Ma hotarasc sa ma duc la culcare,  cand deodata vad un mail de la o prietena. 

Subiectul acelui mail era „Stii care este valoarea ta?”.

 

Il deschid imediat si gasesc un link catre Youtube.  Dau click pe link si urmaresc cu sufletul la gura acel video.

Nu am sa-ti spun ce continut avea,  ci am sa-ti dau si tie link-ul pentru ca este cu totul deosebit.

 

http://www.youtube.com/watch?v=rad5J04IK0g 

 

Mi-a pierit instant somnul dupa ce am vizionat clip-ul, pentru ca am constatat ca intrebarea care este pusa acolo,  a devenit si pentru mine de catva ani o intrebare esentiala, pe care am inceput sa mi-o pun in fiecare dimineata atunci cand cobor din pat.

 

Astfel primul meu gand la trezire, este acelasi cu intrebarea din videoclip: „Stii care este valoarea ta?”.

In acest fel  modul cum se deruleaza intreaga zi  arata cu totul altfel, decat atunci cand nu imi puneam aceasta intrebare.

Aceasta intrebare  duce in mod firesc la o alta intrebare „ Ce ar trebui sa fac azi, pentru a-mi gasi valoarea?”.

Apoi „Ce ar trebui sa fac azi pentru a creste cat mai mult valoarea mea?” si asta ma duce cu gandul la parabola talantilor pe care Iisus a revelat-o apostolilor sai.

 

A ne gasi valoarea este un act de mare responsabilitate fata de noi insine.

Si noi uitam acest mare adevar!

 

Desigur ca cei apropiati noua,  parinti,  soti,  sotii,  colegi,  prieteni ne pot ajuta in a ne gasi valoarea sau ne pot incurca,  dar nimeni in afara noastra nu va putea spune „aceasta este valoarea mea”. Nimeni, in afara unui „bijutier”.

In schimb,  in momentul cand ne vom gasi noi insine propria valoare,  toti cei din jurul nostru vor simti aceasta datorita unei stari de liniste si pace care ne va inconjura.

 

Cred ca semnul ca ne-am gasit valoarea este trezirea sufletului,  atat al nostru cat si trezirea sufletului celor din jur.

 

Personal de-a lungul a multi ani am facut greseala de a nu-mi cauta valoarea,   lucru care m-a costat si acel pret pe care l-am platit a fost o stare de neimplinire si nefericire.

 

Acum nu-mi doresc altceva decat sa multiplic acest talant care este valoarea mea.

 

Din punctul meu de vedere faptul ca intram in relatii de iubire fara a ne cunoaste valoarea,  duce de foarte multe ori la esecuri in acele relatii.  O relatie de iubire implica in primul rand sa stim ce valoare avem.  Numai in acest mod vom putea sa oferim celui de langa noi tot ce avem noi mai valoros.  Atata timp cat noi nu ne cunoastem valoarea nu avem ce sa oferim celuilalt,  pentru ca nu stim ce sa oferim.

 

Este deosebit de frumos sa oferi partenerului ceea ce el are nevoie ca semn al iubirii tale,  dar  este si mai frumos sa oferi ceea ce tu ai valoros in tine.

Numai asa ne putem imbogati si-l putem imbogati pe cel de langa noi cu ceea ce Dumnezeu revarsa in mod permanent asupra noastra si care se numeste IUBIRE.

 

In fiecare dimineata in baie, cand ajungi in fata oglinzii,  intreaba-te:

CARE ESTE VALOAREA MEA?

 

 

 

Daca ai gasit raspunsul si vrei sa-l stim si noi, pune-l pe blog.

 

 

 

 

adi

 

 

 

 

 

Adrian Mititelu

 

 

 

 

 

 

 

9 comentarii la „STII CARE ESTE VALOAREA TA?

 1. Eu cred ca toti oamenii sunt valorosi, indiferent de ce credem unii despre altii.
  Cred ca exista o valoare absoluta, data de faptul ca suntem aici, acum, dar pe care nu ne dam voie sa ne-o asumam si la butonul asta poate mai trebuie umblat 🙂

 2. Valoarea zace in noi, precum un diamant intr-un adanc de mina…Poate mina este exploatata si se cauta si acest diamant, dar uneori chiar lucrarile de exploatare par mult prea costisitoare si cautarile sant abandonate…santem uneori la o palma de acest diamant sau chiar ne trece de mai multe ori prin mana fara sa ne dam seama de adevarata lui valoare…Intrebarea este: Il vom gasii pana la urma?
  Se spune ca „numai cine cauta gaseste!”…Credinta ca acel ceva exista ne ajuta numai daca face si efortul de al descoperii…Noi uneori facem un efort fara prea multa credinta sau avem credinta dar efortul este superficial…

 3. Ai dreptate Liviu.
  Ca sa ne putem gasi valoarea trebuie sa platim o factura si de cele mai multe ori nu dorim sa platim acea factura.

 4. Am avut ocazia sa citesc aceasta poveste inspirationala de pe o pagina Facebook, inca de atunci mi-a trezit emotii.

  Cine este expertul?

  Ieri mi-am facut si eu o lista de 13 valori pe care le-as putea oferi intr-o relatie. Cred ca am sa scriu despre asta 🙂

  Iti multumesc!

 5. Gyongy,

  Ma bucur mult ca a trezit in tine aceasta dorinta de a-ti gasi valoarea.
  Asa cum spuneam si in articolul „STII CARE ESTE VALOAREA TA?”
  este esential sa ne gasim valoarea pentru a putea primi si oferi IUBIRE.

  Cred ca toti cititorii asteapta cu multa nerabdare sa ne scrii despre cele 13 valori pe care ai putea sa le oferi intr-o relatie.

  De fapt daca stau bine si ma gandesc, este un subiect pe care am sa-l abordez si eu intr-un articol.

 6. Esti Genial,

  In primul rand iti cer scuze ca iti raspund asa de tarziu.
  Da, ai mare dreptate, toti avem o valoare a noastra dar ca ea sa poata aduce schimbari inviata noastra si in viata celor din jurul nostru, aceasta valoare trebuie manifestata.

  In parabola talantilor, acest adevar Iisus il reveleaza apostolilor sai prin acea povestire in care mai multi oameni primesc cate un talalnt si dupa un timp unii multiplica talantul, iar altul il ascunde si il pastreaza.

  Valoarea pe care o avem ne este data ca sa o manifestam.

 7. Foarte interesant articolul si foarte adevarat: daca nu iti cunosti valoarea nu ai cum sa fi fericit si implicit nici pe altul nu-l poti face fericit.
  De asemenea a ne cunoaste valoarea mai are o consecinta pozitiva: reusim sa (re) cunoastem valoarea si in celalalt si sa triem astfel persoanele din viata noastra.
  Alt adevar este acela ca valoarea odata constientizata trebuie manifestata, pentru ca in principiu faptele vorbesc( in sinea noastra ne putem repeta in fiecare dimineata ca avem valoare, dar in fata celorlalti trebuie sa si demonstram:)

 8. Simona,
  Este adevarul cel mai important pe care eu l-am descoperit in decursul acestei vieti.

  Toate problemele pe care le avem in relatiile noastre, se datoresc faptului ca nu ne cunoastem valoarea si intram in relatii pentru a cere sa ni se recunoasca valoare.

  Ai mare dreptate cand spui ca odata recunoscuta valoarea noastra o putem recunoaste si in celalalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *