SCOPUL RELATIILOR

CL_RR08_144Cred ca acest articol este unul din cele mai scurte articole pe care le-am scris vreodata.

 

Am citit undeva, nu mai stiu unde, dar cred ca nici nu are mare importanta ca:

„Relatiile sunt pentru un moment, pentru un scop, sau pentru o viata”.

Acesta este drumul firesc al unei relatii.

 

Ne intalnim cu cineva pentru un moment, apoi acel moment se prelungeste pentru ca cei doi constata ca au un scop comun si urmarind sa implineasca acel scop, constata ca au trait impreuna o viata.

Acesta este drumul firesc al unei relatii.

De cele mai multe ori insa noi cand dorim o relatie trecem direct de la pasul unu care este momentul la pasul trei care este „pentru o viata”. 

Aceasta atitudine este de cele mai multe ori perdanta.

De ce? Foarte simplu!

Ca sa putem sta cu cineva o viata este nevoie sa avem un scop.

 

 

Crezi ca mai sunt si alte motive pentru care ne dorim o relatie?

 

 

adi

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian Mititelu

4 comentarii la „SCOPUL RELATIILOR

 1. Eu cred ca la nivel constient scopul unei relatii este de a ne crea o oportunitate si nu o obligatie, o ocazie sa ne dezvoltam, sa ne exprimam sinele si sa ne ridicam vietile la potentialul cel mai inalt pe care il avem, sa inlaturam orice gand fals sau idée gresita pe care am avut o vreodata fata de noi insine, sa ne unim in cel din urma cu Divinul prin comuniunea sufletelor noastre.

  Relatiile cu cei din jurul nostru sunt un instrument perfect in activitatea mintii ,inimii si sufletului nostru si din acest motiv sunt sacre. De accea consider ca fiecare relatie personala e sfanta si ne face sa fim ceea ce suntem cu adevarat.

 2. Rodica, ai mare dreptate in tot ce spui.
  Totusi vedem la tot pasul multe, foarte multe relatii care nu functioneaza armonios.

  De ce crezi ca se petrece aceasta?

 3. Adrian,

  Depinde ce fel de relatie este, daca este una sanatoasa, atunci ii dau dreptate lui Rodica, ne implinim si ne dezvoltam intr-o relatie armonioasa, atat la nivel fizic cat si la cel mental si spiritual.

  De ce „stam” intr-o relatie „bolnava”?, aici raspunsul il stiu psihologii mai bine, dar recomand o carte, care m-a impresionat profund si are la baza acel „DE CE?” al tau, Adrian,

  http://grapefruits.files.wordpress.com/2011/05/femeia-care-iubeste-prea-mult-robin-norwood.pdf

  de aici se poate descarca cartea, eu am primit-o de la o clienta care este psiholog, iar autoarea este deasemenea psiholog.

  Iti multumesc pentru ocazia pe care am primit-o de la tine, sa-mi scriu parerea.

  Cu drag, ildi.

 4. Cartea pe care ai mentionat-o Ildi, este intr-adevar o carte deosebita, dar eu cred ca noi oamenii nu suntem masochisti.

  A sta intr-o relatie bolnava, dar si mai rau in a repeta acelasi comportament de a intra intr-o relatie toxica tine de educatie, tine de ce am invatat noi ca este iubirea, respectul de sine, valoarea proprie si multe altele.

  Nu poti sta intr-o relatie total nearmonioasa daca tu ai respect fata de tine, daca tu te iubesti pe tine si iti cunosti propria valoare. Este exclus!!!

  Pana nu vom reseta tot ce am fost invatati sa facem in relatiile de cuplu si care nu sunt invataturi care sa ne aduca fericirea, nu vom putea trece la o noua abordare a ce inseamna sa fii cu cineva si mai ales de ce sa fii cu acel cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *