SA NU UITAM NICIODATA CINE SUNTEM

In perioda in care am luat o pauza sa inteleg mai bine ce mi se petrece, m-am confruntat aproape zilnic cu intrebarea „Cine sunt?”

Am inteles ca in afara de cateva diferente specifice sexului, intre mine si sotia mea nu sunt mari deosebiri. Amandoi ne confruntam cu limitarile noastre, amandoi dorim sa armonizam relatia noastra, amandoi dorim sa scapam de suferinta, amandoi dorim sa nu ne mai identificam cu ceea ce credem ca suntem, adica fiinte limitate pentru care viata si casnicia este o mare pacoste.

Am inteles atunci ca nu putem sa ajungem la ceea ce ne dorim sa fim, daca nu ne maturizam in primul rand din punct de vedere emotional. Desi varsta poate fi un indiciu ca suntem maturi, emotiile pe care le manifestam pot arata de multe ori ca suntem la polul opus.

In momentul cand ne identificam de exemplu cu o trauma pe care am avut-o in copilarie atunci suntem fetita sau baietelul care a avut acea trauma si nu femeia sau barbatul care credeam ca suntem.

Un copil care se joaca cu jucaria sa, el nu stie ca acel obiect este doar o jucarie si atat. El investeste acel obiect cu atribute pe care obiectul nu le are. Din acest motiv copilul chiar crede ca o masinuta este o masina adevarata si papusa este o fiinta umana in carne si oase. El se identifica cu ceea ce crede ca reprezinta jucaria. O fiinta umana matura stie ca masinuta nu este masina si papusa nu este om.

Aceeasi schema se petrece si cand este vorba despre emotii. Daca cineva ne spune ca nu suntem buni de nimic noi chiar credem aceasta si suferim foarte tare. Cand cineva ne ataca in ceea ce noi credem ca suntem, reactionam cu foarte mare vehementa. Maturitatea inseamna sa stim ca nu suntem ceea ce credem noi ca suntem, inseamna sa stim ca nu suntem ceea ce alti cred ca suntem noi. In acel moment vom putea sa ne maturizam din punct de vedere emotional si viata noastra va capata alte valente.

 

Cu multa iubire

Adrian

 

 

 

 

ne identificam cu aspectele noastre limitate si cand spun limitate ma gandesc la identificare in

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *