RECUPERAREA SUFLETULUI

Acesta este primul articol  de la un cititor,… de fapt este o cititoare.

Ea se numeste Adriana.

In continuarea poti citi articolul ei.

 

 

Citind articolul de pe site „OMUL DIN OGLINDA”, am retrait niste momente unice pe care Dumnezeu mi le-a daruit intr-o excursie la Venetia, in primavara anului 2011.

 

Mi-am luat inima in dinti si am hotarat sa vi le impartasesc si voua.

In continuare este relatarea acelor clipe minunate petrecute la Venetia, cand am simtit ca mi-am Recuperat Sufletul.

 

In cele doua zile si jumatate traite la Venetia am simtit cum ceva esential din fiinta mea – ce crezusem ca s-a pierdut iremediabil – a reanviat, coplesindu-ma cu bucuria de a fi, de a trai! Acest ceva este de fapt esenta fiecaruia din noi, esenta pe care in mod voit sau nu ,o neglijam in mod sistematic, in loc sa-i acordam atentie tot timpul; unii numesc aceasta esenta, suflet.

 

In aceste zile petrecute in splendida Venetie am simtit ca mi-am recuperat o parte din sufletul pe care poate, in mod voit, il uitasem, nedorind sa-i mai acord atata atentie … Oricum, inainte de a pleca, cu mult timp, sufletul meu tipa … urla … dupa ceva ce-i lipsea: bucuria de a trai, de a fi, de a iubi. Frumusetea Venetiei, atmosfera din alte timpuri, o anume vraja care parca plutea peste noi toti m-au ajutat sa ma intorc asupra propriei fiinte chinuite si nefericite, privind inauntru!

 

Aceasta privire inlauntrul fiintei noastre este cheia: numai sub aceasta privire , sufletul nostru se trezeste la viata adevarata, pe care fiecare ar trebui sa o avem. in aceasta primavara atat de controversata (in ziua in care am plecat spre Venetia s-a implinit un an de cand Andrei a venit de la Paris si de cand mama mea si-a inceput declinul spre moarte) mi-a fost dat sa traiesc o experienta scurta, foarte intensa intr-un oras considerat printre cele mai frumoase din lume!

 

Intr-adevar in ciuda bolii mele atat de agresive (o gripa rebela) am putut simti „pulsul” unei Lumi apuse, care in Venetia inca mai traieste. M-am simtit in afara Timpului, ca intr-o alta Viata pe care am trait-o sau poate as fi vrut sa o traiesc; fiecare strada, fiecare casa, fiecare coltisor de verdeata parca trezeau la viata amintiri de mult uitate, ce nu-mi puteau vorbi decat intr-un limbaj al emotiilor ce se perindau in fiinta mea ca intr-un carusel ametitor!

 

De altfel, aceasta stare de ameteala o mai am inca si acum, la patru zile de cand m-am intors!Este clar ca ceva din fiinta mea rezona foarte puternic cu acest oras atat de tulburator! O stranie fericire ma inunda si ma coplesea cu intensitatea trairilor ce le aveam la fiece pas; practic imi reaminteam de Adriana cea din tinerete, care vibra la orice, care simtea atat de bine oamenii, locurile … care suferea si se bucura atat de usor. De fapt cred ca de  asta am fost atat de obsedata sa merg la Venetia pentru a-mi readuce aminte de mine insami, de cea care sunt cu adevarat!

 

Despre aceasta fiinta Luminoasa, Puternica si Frumoasa pe care o am in mine voi scrie mult timp de acum incolo aratand Lumii ca Ea nu se pierde niciodata, indiferent prin cate hatisuri ale vietii trece si indiferent ce masti isi pune in „jocul vietii si al mortii” de pe scena Lumii!

 

Aceasta fiinta fabuloasa exista in fiecare dintre noi; trebuie doar s-o descoperim si sa o iubim: Ea este Sufletul nostru care se vrea intreg pentru a-si putea lua zborul, la timpul sorocit, catre alte Lumi! Nu ne putem mantui cu adevarat pana nu ne cunoastem cu adevarat sufletul!

 

Iar pentru asta trebuie sa ne iubim, daruindu-ne noua insine iubirea pe care o vrem de la ceilalti!

 

Dupa aceea putem sa iubim si sa-i slujim pe cei apropiati noua: dupa Recuperarea Sufletului imprastiat in mii de cioburi ca o oglinda sparta! Va trebui sa avem rabdarea de a lua fiecare bucatica, de a o privi, vazandu-ne „chipul” partial reflectat si de a o potrivi exact acolo unde isi are locul, ca intr-un puzzle.

 

In final vom obtine „Oglinda” Intreaga, capabila a ne reflecta adevarata imagine a celui ce suntem, dupa ce am trait povestea din fiecare ciob al unei vieti trecute. Ne vom privi in Oglinda si ne vom vedea Sufletul Recuperat!

 

 

 

Adriana

21 martie 2011

 

 

5 comentarii la „RECUPERAREA SUFLETULUI

 1. Am citit acest articol, scris cu multa sensibilitate, si am inteles foarte bine, de ce vizita in Venetia, iti deschide astfel sufletul.
  Plimbarea pe micile stradute si in lungul canalelor Venetiei, Puntea Suspinelor, Podul Rialto, plaja de pe insula Lido, sunt locuri incarcate de romantism, care te imbie la visare.

 2. Ceea ce mi-a fost mie dat sa traiesc la Venetia nu a fost doar ,,o romantica visare” ci un real proces de introspectie in care am putut sa-mi,, simt sufletul agonizand” ,avand in acelasi timp puterea de a mi-l vindeca,ajutata de ,,energiile” absolut speciale ce exista in acel Spatiu extaordinar care e Venetia! Eu nu am fost un ,,simplu turist” ci un suflet ce s-a simtit chemat de Venetia pentru a putea recupera o parte din el….ce poate ramasese acolo,din alte vieti!…Sentimentul ca mai fusesem,, acolo ” m-a insotit permanent ,scotand din sufletul meu emotii si ,,amintiri” ce nu pot fi exprimate in cuvinte…care au avut darul de a-mi reaminti de Mine Insami….Cea Adevarata!

 3. Intr-adevar asa cum spune Adriana, faptul este unul real. Atunci cand un fragment din sufletul nostru ramane agatat de un alt suflet, de un anumit loc, de o anumita circumstanta de viata, daca sufletul revine din nou acolo el se poate vindeca.

  In momentul cand sufletul este creat pentru prima data de catre Dumnezeu el este complet. Pe masura ce trecem prin roata reancarnarilor el incepe sa se fragmenteze in mii de bucati, care mai devreme sau mai tarziu vor trebui din nou reunite.

  Aceasta reunire o poate face numai energia IUBIRII. Din acest considerent se poate intelege foarte bine de ce in momentul cand iertam (iertarea fiind una din formele sub care se manifesta IUBIREA), simtit o stare de usurare si pace sufleteasca deosebit de mare.

 4. Calatorind prin lume sufletul se regaseste în locurile în care a mai poposit.Sunt numeroase marturii ale celor care au avut sentimentul de ,, deja vu” întâlnind oameni sau locuri în care au trait intens.Sufletul îsi regaseste casa sau emotiile care l-au înaltat.
  Adriana,ai putea crede ca acolo era de fapt jumatatea ta.Îti traiesti visul propriu!

 5. Foarte frumos articolul tau Adriana,scris cu multa sensibilitate, plin de metafore.
  E foarte important sa privim in noi insine de cate ori avem ocazia, intotdeauna se gaseste ceva de analizat si intr-adevar unul din mijloacele cele mai bune este o calatorie intr-un loc autentic( departe de lumea dezlantuita)unde poti sa si renasti:)
  De fapt calatoria de acet gen poate fi o adevarata terapie pentru suflet de care avem atata nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *