OMUL DIN OGLINDA!

Cand primesti ce doresti din aceasta lupta a vietii

Si lumea te face rege pentru o zi, 

Mergi la oglinda, uitate la tine

Si vezi ce are de spus celalalt.

 

Caci nu a tatalui, a mamei sau a sotiei

Judecata o asculti,

Cel a carui verdict conteaza cel mai mult in viata

Este cel care te priveste din oglinda.

 

Unii pot crede ca esti un tip norocos,

Un om minunat,

Dar omul din oglinda  zice ca nu esti decat un prapadit,

Daca nu-l poti privi drept in ochi.

 

El trebuie multumit, lasa-i pe altii,

Caci el va ramane cu tine pana la final,

Si ai trecut cel mai periculos si mai greu test,

Daca omul din oglinda  iti este prieten.

 

Poti sa pacalesti o lume intreaga pe parcursul anilor

Si sa primesti multumiri din mers,

Dar rasplata finala va fi lacrimi si durere

Daca l-ai tradat pe omul din oglinda.

 

Dale Wimbrow (1895-1954)

        

     Despre acest poem, s-a crezut initial ca a fost scris de catre un detinut anonim. Acest lucru s-a intamplat deoarece adevaratul autor era necunoscut iar poemul a circulat cu titlul Man In The Mirror (Omul din oglinda).

 

Mesajul transmis de acest poem este unul foarte  clar si anume …„poti pacali lumea întreaga, ani intregi, dar nu poti pacali tipul care se uita  din oglinda”.

 

 

 

 

adi

 

 

 

 

 

Adrian Mititelu

7 comentarii la „OMUL DIN OGLINDA!

 1. Imi place si nu pot decat sa fiu perfect de acord cu mesajul in sine…de a ne convinge, mai intai pe noi, de respectul pe care ni-l purtam si apoi sa incercam sa arata celorlalti ce persoane de treaba santem…
  Ptr ca nu ne cunoastem suficient de bine si ptr ca stim despre multele imperfectiuni ale fiintei noastre, ne aflam mereu in postura de judecatori ai celorlalti…Asta numai ptr a ne distrage atentia de la „musca de pe caciula proprie”…

 2. Ai dreptate Liviu.

  Daca ne-am ocupa timpul numai sa ne transformam pe noi, nu am mai avea ragaz sa ne mai uitam la nimeni.

 3. Apreciez sa vad informatie de calitate si ca sa fiu sincer, am momente cand pot aprecia si discutii generale, indiferent de tema. Blogul asta este un loc unde sper sa am timp sa mai revin si sper sa pot comenta si eu cat mai des pe temele si subiectele puse in discutie de voi. Numai bine.

 4. Foarte frumos poemul si foarte profund.Obisnuiesc sa ma uit destul de des in oglinda. Ceea ce urmaresc este privirea, incerc sa-mi dau seama ce e sau ce nu e in regula cu mine la un moment dat, incerc sa obtin un feedback de la mine insami.Cred ca este una dintre cele mai bune solutii dea afla tu singur cum esti si cum ar trebui sa fii.
  Vedeam des in filme cum personajele vorbeau cu ele insele in oglinda si ma pufnea rasul, mi se parea foarte ilar, acum inteleg ca este o buna terapie si te ajuta mult in autocunoastere.

 5. Da, ai mare dreptate Simona. Uitandu-ne in „oglinda” de fapt putem sa ne vedem asa cum suntem in interior, conditia este sa fim foarte sinceri cu noi chiar daca nu ne place mereu ce vedem in oglinda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *