NU SUNTEM CEEA CE CREDEM CA SUNTEM

Desi pare paradoxala aceasta afirmatie ea este perfect adevarata daca o intelegem la adevarata sa valoare si ea apartine unui filozof francez. El a afirmat ca:

„Nu suntem fiinte umane  care avem experiente spirituale si suntem fiinte spirituale care avem experiente umane”.

Numele celui care ne-a definit asa de frumos este Pierre Teilhard de Chardin.

Principiul pixului urmareste sa ne aminteasca tocmai acest mare adevar pe care nu ar trebui sa-l mai uitam niciodata, ca aceasta lume nu este creata dupa chipul si asemanarea noastra ci este creata dupa chipul si asemanarea fiecaruia dintre noi.

De ce este asa?…Pentru ca in fiecare dintre noi exista acel „CEVA” care ne asigura fiintarea, care ne face sa putem fi fiinte spirituale. Am uitat toate acestea, am uitat ca atunci cand ne-am indragostit faptul ca eram una cu persoana pe care o iubeam era ceva firesc, ceva de care nu ne indoiam nici un moment, orice ar fi spus oricine din afara noastra. Credeam ca asa va fi mereu si din acest motiv spuneam acele juraminte ca niciodata nu ne vom desparti.

Si iata ca ceva s-a schimbat.  Acele momente de gratie au trecut mai repede sau mai tarziu in functie de fiecare dintre noi. Nu am constientizat ca dupa gratie vine munca. Atunci cand suntem indragostiti contributia noastra la tot ce se petrece cu noi este nesemnificativa, pentru ca aceasta gratie face totul in locul nostru. Este practic o demonstratie sau mai bine spus o exemplificare de cum va trebui sa fim dupa ce trece gratia.

Dupa aceasta perioada, ca sa putem ramane in aceeasi stare va trebui sa depunem foarte mult efort, va trebui ca munca noastra sa fie permanenta pentru ca altfel nu vom putea trece peste incercarile la care vom fi supusi.

 

Cu multa iubire

Adrian

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *