INTERVIU CU ALEXANDRA (1)

inimi1Un interviu deosebit de interesant prin tot ce Alexandra spune ca a trait ca experiente. Toate, dar absolut toate experientele au ajutat-o sa inteleaga si sa invete ce este IUBIREA.

 

– Ce este pentru tine relatia de cuplu?

– Pentru mine relatia de cuplu este o calatorie cu masina in care pe scaunul din dreapta mai este cineva. Este o calatorie pe care nu o faci singur.

 

– Asta inseamna ca o relatie de cuplu inseamna sa locuiti impreuna?

– Nu este obligatoriu, dar atunci cand iubesti pe cineva si hotarasti pentru o perioada de timp sa imparti viata ta cu a celuilalt, doresti sa petreci mult timp impreuna, dar revin, nu este obligatoriu sa locuiesti impreuna cu celalalt, mai ales daca esti o persoana mai independenta.

Pe mine nu m-ar deranja deloc daca as locui separat de persoana cu care sunt intr-o relatie de cuplu, asta depinde de perioada in care se afla cuplul respectiv. Probabil ca intr-o perioada avansata de existenta a cuplului, locuitul impreuna este un aspect necesar in dezvoltarea cuplului.

 

 

– Cum ramane atunci cu libertatea pe care doresti sa o pastrezi, chiar atunci cand esti intr-o relatie de cuplu.

– Nu are nici o legatura locuitul impreuna cu starea de libertate! Eu doresc sa-mi pastrez pasiunile, sa-mi pastrez momentele cand ma intalnesc cu prietenile mele, doresc sa pastrez ce faceam cand eram singura. Nu vreau, atunci cand sunt intr-o relatie de cuplu, sa renunt la ceea ce sufletul meu doreste sa faca. Am sa aleg intotdeauna libertatea si asta nu din lipsa de iubire, din lipsa de angajament, din lipsa de daruire ci pentru ca atunci cand as simti o ingradire a starii mele de libertate as stii ca acolo din partea cealalta nu exista iubire adevarata, ci ar fi din partea cealalta o forma de posesivitate, de constrangere care in mod normal nu trebuie sa existe intr-o relatie de cuplu.

 

 

Adrian, daca tot am pornit in acest interviu cu atitudinea de a fi sincera, am sa-ti spun acum ce se petrece la acest moment in viata mea.

Am sentimente pentru un tip, un barbat care este casatorit, dar relatia lui cu sotia nu mai functioneaza de ani de zile, ei locuind sub acelasi acoperis pentru ca au un copil impreuna…

 

 

– O casa si o masina!… am intervenit eu.

– Exact, este exact scenariul acela!…a  continuat Alexandra.

Mi-a spus ca nu ar vrea sa divorteze pentru a nu face astfel sa sufere copilul, dar pe de alta parte il roade foarte tare ca este teribil de nefericit si nu interactioneaza cu sotia decat cand este vorba de facturi, cumparaturi si alte treburi ale casei.

Nu ma exista nimic afectiv, nimic emotional intre ei, sunt doi oameni care se nimeresc sa fie impreuna in aceeasi casa, care au stabilit sa ramana impreuna pentru „binele” copilului.

 

 

– Si,… ei nu-si dau seama ca in acest mod copilul se dezechilibreaza?

– Si eu i-am spus ca aceasta atmosfera nu face bine copilului, pentru ca el simte acest dezechilibru dintre parintii sai, chiar daca el nu spune numic. Acest model de viata copilul il va repeta atunci cand va fi adult. El va considera firesc aceasta forma de conexiune intre un barbat si o femeie, conexiune realizata fara iubire. Intamplarea face ca eu am crescut in acest model in care parintii mei s-au indepartat sufleteste unul de celalalt si au ramas totusi impreuna „de dragul copiilor”, ca ei sa nu sufere.

Sa traiesti intr-o minciuna si sa pastrezi aparenta unei moralitati sociale  „ oare ce vor spune parintii si societatea ca am divortat si copilul sufera”, mi se pare o lipsa de moralitate, minciuna nu poate fi o scuza pentru moralitate.

 

– Am sa-ti pun acum o intrebare, daca vrei imi raspunzi, daca nu,… nu!

Crezi ca poti avea o relatie cu cineva care se minte in primul rand pe el?

S-a asternut putina liniste dupa care eu am continuat.

Intr-o relatie trebuie sa existe in primul rand o mare sinceritate fata de tine ca ea sa functioneze.

– Sunt de acord cu tine, mi-a zis Alexandra!

– Daca unul din cei doi nu are aceasta sinceritate fata de el, datorita diverselor motive, crezi ca poti avea o relatie adevarata, constructiva  asa cum ti-o doresti tu cu persoana respectiva?

 

– Raspunsul pe care il am, pentru ca sunt in aceasta situatie, este urmatorul: si pentru mine este un semn de intrebare, asupra caracterului persoanei, insa pe de alta parte dau sansa transformarii celuilalt, in timp. Asta inseamna ca daca la acest moment el asa vede lucrurile eu daca il iubesc trebuie sa-l respect pentru aceasta viziune a lui. Pe de alta parte asta nu inseamna ca intr-un viitor tot ce se vede acum nu poate lua o alta forma.

 

De asemenea si din punctul meu de vedere tot ce exista acum, poate exista altfel in momentul urmator. Dar important este momentul de acum si ce trebuie eu sa invat de la el si el de la mine.

Asta conteaza cel mai mult.

 

S-ar putea ca eu sa exist in viata lui la acest moment, tocmai pentru ai oferi un model. Daca eu voi fi sincera cu mine, posibil ca sa apara si in el aceasta necesitate de a fi sincer cu el si atunci va exista o decizie pe care va trebui sa o ia.

 

Pe de alta parte scenariul in care el traieste se aseamana foarte bine cu modelul de viata al parintilor mei si astfel el ma poate ajuta ca eu sa ma eliberez de unele traume pe care le-am inregistrat in copilarie atunci cand eu simteam lipsa de iubire dintre mama mea si tatal meu si aveam la acea varsta intrebari la care nu puteam raspunde.

 

Aici se incheie prima parte a interviului

 

 

Cu iubire

Alexandra si Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *