Ce este de fapt IUBIREA? – Osho

Osho spunea despre IUBIRE ca ea nu este o relatie intre doi oameni, ci este un stadiu al constiintei tale.

IUBIREA ar trebui sa fie ca respiratia. Ar trebui sa fie o calitate a ta oriunde ai fi, cu oricine ai fi, chiar si daca esti singur. Iubirea sa continue sa te inunde.Nu e vorba sa fii indragostit de cineva, ci sa FII IUBIRE. Oamenii sunt frustrati in experientele lor amoroase, nu pentru ca este ceva in neregula cu dragostea; ei ingusteaza iubirea pana la punctul in care oceanul de iubire nu incape acolo. Nu poti comprima oceanul, nu este un izvoras.

IUBIREA este intreaga ta fiinta. Iubirea este religia ta. Ar trebui sa te gandesti: „Sunt sau nu sunt iubitor?” Problema obiectului iubirii nu va mai aparea.

Fiind cu sotia ta – iti iubesti sotia, cu copiii tai – iti iubesti copiii, cu servitorii – iti iubesti servitorii, cu prietenii – iti iubesti prietenii, cu copacii –  iubesti copacii, cu oceanul – iubesti oceanul. Esti iubire!!! Iubirea nu depinde de un obiect, ea este o vibratie a sufletului tau.. si cu cat este mai intinsa aceasta vibratie cu atat mai mare este sufletul tau. Cu cat sunt mai larg deschise aripile iubirii tale, cu atat mai mare este cerul fiintei tale”

                                                                                                                                           Osho

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *