DE CE NE MINTIM?

mircea eliadeDe data aceasta va fi cu totul altfel.

 

Nu am sa scriu nimic despre subiectul in cauza. Am sa ma multumesc numai sa pun aceasta intrebare si sa te las sa raspunzi la ea,  sa purtam o discutie libera in care fiecare sa-si experime gandurile legate de intrebare.

 

Am pus intrebarea aceasta, pentru ca mi se pare nenormal, ilogic chiar,  sa pierdem o luna din viata, un an, zece ani sau chiar o viata intreaga, ca pana la urma sa vedem ceeea ce era evident de la inceput.

 

Si fiindca eu sunt gazda te las pe tine sa incepi!

 

 

 

 

adi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian Mititelu

14 comentarii la „DE CE NE MINTIM?

 1. Este o intrebare excelenta:) Felicitari!!!

  Eu cred ca nu ne mintim ci doar pe principiul ca „speranta nu moare niciodata” asteptam sa se intample ceea ce ne dorim.
  Daca ne referim la anumite dorinte, problema este ca asteptam in loc sa actionam.
  Daca ne referim la anumite persoane, problema este ca asteptam in loc sa comunicam.
  In concluzie: daca-ti doresti ceva cu adevarat, actioneaza si comunica :)) si totul va deveni REALITATE.

 2. Interesant.
  Uneori ne mintim din teama de a vedea ce este dincolo de minciuna si inchipuirile noastre, ne mintim din comoditate si pentru a ne scuti de efortul de a face ceva important, ne mintim din dorinta de a ne adapta intr-o societatea care ne „adoarme” simturile si vocea interioara.

  Ne gandim cum ar fi sa devenim niste neadaptati la viata inconjuratoare, fara sa avem curajul de a vedea mai departe de asta si anume ce am putea realiza si cat de departe am putea ajunge daca am fi noi insine.

  Teama din nou de a fi respinsi de ceilalti sau pentru a ne linisti pe noi insine in proleme grave, sperand ca astfel totul va deveni mai usor de acceptat.

 3. Eu nu mint si nu ma mint!
  Adevarul e cea mai buna minciuna, nu trebuie sa-l tii minte.
  Cand apare minciuna intr-o relatie se pierde libertatea si e dureros!
  „Prefer un adevar crud , decat o minciuna frumoasa”

 4. Ne mintim pe noi insine atunci cand nu suntem multumiti de viata noastra, numai ca e o pacaleala, nu ne imbunatatim viata mintindu-ne, in nici un caz; din contra, abia cand suntem sinceri see you noi, putem imbunatati!
  Iar pe altii…ii mintim atunci cand nu intelegem ca nu putem avea o relatie reala decai fiind sinceri, altfel…nici macar nu traiesti o viata reala mintind, traieste un personaj imaginar, scornit din minciuna;.
  Si eu consider ca un adevar dureros e mai bun decat o minciuna dulce, e in caracterul meu sa fiu dureros de sincera si recunosc, uneori am pierdut din cauza asta, dar macar TRAIESC ancorata in realitate si adevar!
  Imi doresc sa am in jurul meu doar persoane sincere, sa-mi spuna cand ceva nu fac bine, sa-mi spuna cand nu ma plac, cand nu ma iubesc, decat sa aud mereu complimente si dulcegarii ieftine, nesincere („insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune”).

 5. Geta,

  Raspunsul tau mi-a adus aminte de replica pe care am scris-o intr-un alt articol, replica care sunt in felul urmator:
  „Traieste-ti visul sau renunta la el!”

 6. Raluca,

  Ai mare dreptate in ceea ce spui, ne mintim pentru ca ne este frica sa iesim din zona de confort, care de fapt este o zona de disconfort dar cu care ne-am obisnuit.

 7. Cristina,

  Ai surprins foarte bine unul din motivele pentru care ne mintim si acesta este ca nu ne-am descoperit propria valoare.

  Atunci cand vom stii cu adevarat care este valoarea noastra nu vom mai putea minti pe nimeni, inclusiv pe noi.

  Vom face asta pentru ca nu mai avem nevoie de minciuna.
  Atunci stiu cine sunt!

 8. ne mintim din complexul de inferioritate care se face tot mai des simtit.eu asta cred….totul porneste de la o proasta imagine despre sine

 9. Ne mintim deoarece nu stim sa ne respectam la adevarata valoare pe care o avem ,nu ne iubim suficient de mult … iubirea ia nastere din respect reciproc ,intr-o relatie de cuplu respectul reciproc este prima conditie pentru o relatie reusita.

 10. Raluca,

  Intr-adevar o relatie de cuplu armonioasa si fericita incepe si continua cu respectul reciproc pe care trebuie sa ni-l acordam unul altuia, dar ca sa se produca aceasta trebuie sa incepem cu respectul pe care trebuie sa ni-l acordam noua.

  Daca noi nu ne respectam, nici cel din fata noastra nu poate face aceasta.

 11. De fapt, dupa parerea mea nu mintim. Nici pe noi si nici pe ceilalti. Cuplul poate sa se formeze mereu. Un cuplu este mereu altul, pentru ca noi , in fiecare clipa, suntem altii. Cred ca o relatie buna de cuplu functioneaza cand vom intelege ca intr-un cuplu sunt doi si ca fiecare este cum trebuie sa fie . O spun dupa o relatie de cuplu care dureaza de 37 de ani. Casnicia functioneaza dupa principiul cererii si ofertei „Mai da stapane, mai lasa jupane” Camelia Mariana Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *