CUM NE FOLOSIM POTENTIALUL

In articolul „PIXUL si RELATIA DE CUPLU” am aratat ca fiecare dintre noi are un potential ascuns si asta nu este nici bine nici rau, pur si simplu el exista.

Daca reusim sa vedem ca o fiinta umana este egoista, asta inseamna ca el nu este egoist prin natura sa ci ca noi il percepem egoist datorita unor scheme mentale pe care le avem. Posibil ca o alta persoana sa nu vada egoism ci pur si simplu indispozitia de moment de a nu darui.oducem

Pentru a ne folosi potentialul ascuns atat al nostru cat si al fiintei de langa noi, in primul rand va trebui sa ne maturizam emotional. Nu putem vedea nimic daca nu suntem barbati sau femei ci suntem baietei sau fetite. Aceasta prima etapa fiind incheiata putem trece la etapa urmatoare care are doua aspecte:

– persoana din fata noastra este asa cum este, asa cum noi suntem asa cum suntem.

–  motivul pentru care o percepem intr-un anumit fel este rezultatul propriilor noastre scheme mentale.

Aceste scheme mentale ne sunt inoculate de catre familie, scoala, societate. Nu trebuie sa reflectam mai mult de cateva momente ca sa vedem ca realitatea pe care o percepem vine din interior. Daca nu ar fi asa atunci o secventa de viata pe care o percep sa zicem 10 oameni ar trebui sa aiba aceeasi semnificatie pentru toti 10, ori stim foarte bine ca nu asa stau lucrurile.

Vestea buna este ca putem scapa de aceste tipare mentale, dar vestea mai putin buna este ca va fi necesara foarte multa munca. Ce inseamna munca. Inseamna ca va trebui sa introducem in viata noastra conceptul de prezenta.

Ce inseamna prezenta?

Inseamna sa fim atenti la cat mai multe aspecte care au loc in viata noastra. Probabil ca ai observat ca functionam pe pilot automat si tot ce facem facem din minte. Asa am fost educati, ca nu avem decat minte si trebuie sa o folosim in tot ceea ce facem.

Dar asta nu este totul. Avem si simtirea pe care va trebui sa o reactivam in acest proces de a invata sa fim prezenti. Atunci cand suntem prezenti vom vedea cum schemele noastre mentale ne fac sa vedem realitatea dintr-un punct de vedere foarte limitat.

 

Cu multa iubire

Adrian

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *